Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Προφίλ - Ιστορικό

Η εταιρία Σ. ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε ιδρύθηκε το 1991 από τον κ. Σωτήρη Αϊβαζίδη, πρώην τεχνικό Δ/ντή της εταιρίας  Κ.Η.Μ. ΣΠΥΡΟΣ ΔΑΜΙΓΟΣ Α.Ε και σήμερα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου της στην Ελλάδα.

Η εταιρία Σ. ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε παράγει στο κατασκευαστικό της τμήμα: 
• Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (Η/Ζ) ισχύος από 10 έως 3000KVA (μάρκας SIGMAGEN)
• Αντλίες ανοξείδωτες υποβρύχιες γεωτρήσεων από 6" έως και 10" (μάρκας OLYMPIA)
• Μετασχηματιστές διανομής ελαίου έως 3.150 ΚVA
• Ηλεκτρικούς πίνακες μέσης και χαμηλής τάσης
• Πυροσβεστικά συγκροτήματα
• Πιεστικά συγκροτήματα
• Αντλίες επιφανείας φυγοκεντρικές μονοβάθμιες έως 4.000 m3/h

Η εταιρία Σ. ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε εμπορεύεται τα ακόλουθα προϊόντα:
Μετασχηματιστές διανομής ξηρού τύπου έως 3.150 ΚVA
Ηλεκτροκινητήρες 400/660V έως 430HP
Ηλεκτροκινητήρες μέσης τάσης 6.000V έως 3.000HP
Αντλίες υποβρύχιες χυτοσιδηρές γεωτρήσεων έως 600 m3/h
Αντλίες βαθέων φρεάτων (πομόνες) έως 3.500 m3/h
Αντλίες φυγόκεντρες πολυβάθμιες έως 800 m3/h
Αντλίες αξονικής ροής έως 30.000 m3/h
Αντλίες φυγόκεντρες Split –case έως 5.000 m3/h
Αντλίες εμβαπτιζόμενες αξονικής ροής (τύπου καμπάνας) έως 6.000 m3/h
Αντλίες λυμάτων – ακαθάρτων έως 2.000 m3/h
Πετρελαιοκινητήρες έως 2.500HP
Ανεμιστήρες ώσης σηράγγων (jet tunnel fans)

Επίσης η Σ. ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε πραγματοποιεί την κατασκευή ολοκληρωμένων τεχνικών Η/Μ έργων, δημοσίων και ιδιωτικών,"με το κλειδί στο χέρι", έχοντας ιδιαίτερη εξειδίκευση στα αντλιοστάσια ύδρευσης – άρδευσης, αποχέτευσης, σταθμούς επεξεργασίας αστικών λυμάτων και στους υποσταθμούς μέσης τάσης.

Πρωταρχική μας επιδίωξη είναι η ολοκληρωμένη κατασκευή ποιοτικώς αναβαθμισμένων ηλεκτρομηχανολογικών προϊόντων και έργων, κατά την  υλοποίηση των οποίων δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή αυστηρών τεχνικών, οικονομικών, αισθητικών και χρονικών προδιαγραφών.

Το προσωπικό της εταιρίας αποτελείται από άρτια εκπαιδευμένα στελέχη με ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών της. Διαθέτει πλήρη και σύγχρονο ιδιόκτητο εξοπλισμό για την κατασκευή των έργων που αναλαμβάνει.
Το ολοκληρωμένο κατασκευαστικό και λειτουργικό μέρος της εταιρίας μας αποτελείται από:
oΤη  Γενική Διεύθυνση,
oΤην Οικονομική Υπηρεσία (χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και λογιστήριο),
oΤο Τμήμα Πωλήσεων,
oΤο Τμήμα Κατασκευής προϊόντων,
oΤο Τμήμα Επισκευών (αντλιών, ηλεκτροκινητήρων & μετασχηματιστών διανομής),
oΤο Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου των προϊόντων (δοκιμαστήριο),
oΤο Συνεργείο Εξωτερικών ηλεκτρομηχανολογικών & υδραυλικών εγκαταστάσεων,
oΤην Αποθήκη πρώτων υλών, ημιτελών προϊόντων και ανταλλακτικών,
oΤην Αποθήκη ετοίμων προϊόντων.

Η εταιρία εκτός των ανωτέρω τμημάτων και υπηρεσιών που διαθέτει, έχει δημιουργήσει και μια ειδική υπηρεσία  για την επίλυση ιδιαίτερων τεχνικών προβλημάτων που αφορούν στην μελέτη ή στην κατασκευή δημοσίων ή ιδιωτικών έργων.

Το εργοστάσιο (κεντρικά γραφεία και έκθεση των προϊόντων), βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας ιδιόκτητο στεγασμένο χώρο 3.500m2, σε 7.800 m2 οικόπεδο.

Για την εξυπηρέτηση των πελατών της Νότιου Ελλάδας, η εταιρία μας διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία στην Αθήνα, επί της  οδού Παπαναστασίου 130,  στα Κάτω Πατήσια, Τηλ: 210-2116378 και Fax: 210-2116379. 

Τον Απρίλιο του 1998, μετά από μία προσπάθεια που ξεκίνησε η Εταιρία με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων και των υπηρεσιών της, χορηγήθηκε από επιθεωρητές του Γερμανικού Οργανισμού TÜV και κατόπιν θετικής εισηγήσεώς τους προς τον αντίστοιχο οργανισμό το: 

«Πιστοποιητικό Διασφάλισης  Ποιότητας  κατά ISO 9001».

Η εταιρία επίσης διαθέτει Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης βάσει του Προτύπου ISO 14001 καθώς και Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία βάσει του Προτύπου OHSAS 18001.

Αντιπροσωπεύει αποκλειστικά στην Ελλάδα:
-την παγκοσμίως γνωστή εταιρία VANSAN AS (κάτοχο πιστοποιητικού  ISO 9001) για όλα της τα προϊόντα (υποβρύχιες αντλίες, πομόνες, αξονικές αντλίες πιεστικά συγκροτήματα και άλλα)

- την εταιρία WEICHAI sa (κάτοχο πιστοποιητικού ISO 9001) η οποία παράγει πετρελαιοκινητήρες για ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, για οχήματα, χωματουργικά μηχανήματα, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για ναυτική χρήση κτλ. Η εταιρία WEICHAI συνιστά όμιλο εταιριών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες του είδους της σε παγκόσμιο επίπεδο!

- την εταιρία MAS s.a.(κάτοχο πιστοποιητικού ISO 9001) για όλα της τα προϊόντα, που είναι κυρίως φυγοκεντρικές αντλίες μεγάλου μεγέθους και πιεστικά δοχεία.

-την Ιταλική εταιρία FAGGIOLATI PUMPS (κάτοχο πιστοποιητικού ISO 9001 και κατασκευαστή του ομίλου ΙΤΤ) για αντλίες λυμάτων, ακαθάρτων και αναδευτήρες λυμάτων.

-την Πολωνική εταιρία HYDROVACUUM pumps s.a.(κάτοχο πιστοποιητικού ISO 9001) με τεράστια εμπειρία στην κατασκευή compact προωθητικών αντλιοστασίων λυμάτων όπως επίσης και σε αντλίες λυμάτων και ακαθάρτων.

-την Ιταλική εταιρία ELETTROMECCANICA PIOSSASCO (κάτοχο πιστοποιητικού ISO 9001) που κατασκευάζει για λογ/σμό μας Μετασχηματιστές ελαίου, σύμφωνα με τα σχέδια και τις μελέτες της ΚΗΜ, τις προδιαγραφές DIN, VDE και την προδιαγραφή GR46 της ΔΕΗ.

 -την Γερμανική εταιρία SYSTEMAIR Gmbh (κάτοχο πιστοποιητικού ISO 9001), η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή ανεμιστήρων ώσης. H εταιρία SYSTEMAIR Gmbh έχει εξαγοράσει την εταιρία MATTHEWS & YATES, η οποία αποτελεί παγκοσμίως μία από τις μεγαλύτερες και μητρικές εταιρίες μέσα από τις οποίες δημιουργήθηκε και αναδείχθηκε η τεχνολογία των ανεμιστήρων ώσης, καθώς ασχολείται με την κατασκευή τους από το 1882.  

Η επιλογή των προμηθευτών της Σ. ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε γίνεται με αυστηρά κριτήρια, όσων αφορά  στην αξιοπιστία, στην αντοχή και στο κόστος των προϊόντων που της παρέχουν.

Όλα τα προϊόντα που εμπορεύεται η Σ. ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε καθώς και όλες οι πρώτες ύλες των κατασκευών της  παράγονται από εταιρίες οι οποίες διαθέτουν πιστοποιητικό ολικής ποιότητας κατά ISO 9001. 

Όλα τα προϊόντα μας καθώς και η παροχή υπηρεσιών που προσφέρουμε, καλύπτονται με 12μηνη εγγύηση καλής λειτουργίας.

Όλα τα ανωτέρω εγγυώνται την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας.